Усього за одну ніч температура повітря в Австрії і Хорватії опустилася з +30 до 0. Ще напередодні люди ходили в шортах і навіть купалися, а в суботу вулиці вже замело снігом.

Небо затягло сірими хмарами, на зміну теплому сонцю прийшли холод, ураганний вітер і снігопад. Заметілі в жовтні - рідкість навіть для гірських районів Австрії. Ще зелені ліси і пасовища завалило снігом - за ніч у регіоні випала місячна норма опадів.

На дорогах стається безліч аварій, автомобілісти виявилися не готовими до такої зміни погоди і їздять ще на літній гумі. Дорожнім службам довелося перекрити деякі перевали: штурмувати круті гірські траси машинам без зимового спорядження виявилося не під силу.

У Хорватії ж негода буквально розділила міста на різні сезони. В одних ллють дощі і вирують урагани, а в інших діти вже грають в сніжки. В небі над Пулою і Рієкою грози, одна з блискавок влучила в житловий будинок.

Горський Котар завалило снігом. На дорогах утворилася крижана кірка. Поліція ледь встигає оформляти ДТП. Ситуація на дорогах дуже небезпечна.

В Україні поки триває бабине літо, але, як обіцяють синоптики, воно вже незабаром закінчиться. У західних областях вже очікують різке похолодання і навіть мокрий сніг, в центрі, на півдні і сході поки ще тепло, однак вже на початку тижня температура має опуститися, очікуються і дощі.

Погода у Вінниці за даними сайту weather.tsn.ua:

Погода у Вінниці

 


Переглядів: 8145
Поширень: 0