Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") оголосила про можливість організувати додаткові маршрути поїздів на замовлення туристичних компаній напередодні новорічних і різдвяних свят.

Залізниця пропонує турагентствам оформляти замовлення на перевезення груп туристів в окремих вагонах різних типів (СВ, купе, плацкарт, вагон-салон, вагон-автомобілевоз), або формувати спеціальні туристичні поїзди.

При замовленні окремих вагонів подорож здійснюється за існуючим маршрутом пасажирського поїзда, до складу якого включаються замовлені вагони. Якщо ж на замовлення турагентства формується окремий потяг, то маршрут його прямування, час відправлення, зупинки в дорозі і їх тривалість визначаються замовником.

Для прикладу, вартість резервування 10 купейних вагонів по 36 місць у швидкому не фірмовому поїзді напрямком Київ-Львів з комісійним збором та збором за резервування коштуватиме туроператору приблизно 63 тисячі гривень, а аналогічний поїзд у напрямку Київ-Сімферополь - 78 тисяч.

Кожна з шести залізниць України має можливість формувати туристичні поїзди складом від 12 до 18 вагонів. У Києві замовити поїзд можна буде прямо в центральних залізничних касах.

Для своєчасної підготовки рухомого складу та виконання замовлень, залізничники закликають заздалегідь надавати заявки на формування туристичних поїздів.


Переглядів: 1832
Поширень: 0