Таке рішення було ухвалене минулої ночі на екстреному засіданні фракції НУ-НС. За це рішення проголосували 39 членів фракції за необхідних 37 голосів.

За повідомленням кореспондента "5 каналу", голова парламенту Арсеній Яценюк також проголосував за вихід з коаліції.

У той же час "Народна самооборона" заявила, що і надалі погоджуватиме свої дії з БЮТ, не дивлячись на "зрадницьке" рішення НУ-НС про вихід з коаліції. "Розцінюючи позицію наших колишніх партнерів по блоку "Наша Україна - Народна самооборона", які вийшли з коаліції демократичних сил, як зрадницьку і блюзнірську, громадський рух "Народна самооборона" категорично заявляє: ніякі погрози або обіцянки з Банкової не змусять нас поміняти своє відношення щодо коаліції демократичних сил! Ми і надалі погоджуватимемо свої дії у Верховній Раді з Блоком Юлії Тимошенко і тими політичними силами, які готові підтримати наше прагнення побудувати в Україні демократичне, заможне суспільство, подолати корупцію і припинити владне свавілля", - йдеться в заяві "Народної самооборони".

Рішення НУ-НС про вихід з коаліції демократичних сил стало логічним продовження політики керівництва Секретаріату президента, направленої на згортання демократичних процесів у державі і формування такої владної вертикалі, яка не має навіть мінімальної підтримки серед людей, заявляє "Народна самооборона".

У свою чергу Блок Юлії Тимошенко не бачить іншої коаліції, окрім демократичної, а результативне голосування з питань, які є першочерговими для держави, не є зрадою, йдеться в повідомленні, поширеному сьогодні прес-службою блоку.

Разом з тим на сьогоднішнє засідання Кабміну з міністрів, призначених за квотою НУ-НС, прийшов тільки Юрій Луценко. Відсутні: Юрій Павленко, Василь Вовкун, Іван Вакарчук, Василь Князевич, Юрій Єхануров, Володимир Огризко, Володимир Шандра та Микола Онищук.

Відзначимо, напередодні увечері НУ-НС запропонував "негайно" скликати засідання ради коаліції. "Я закликаю БЮТ припинити обговорення законопроектів і скликати раду коаліції. Ми вважаємо, що потрібно негайно скликати засідання ради коаліції за участю голови ВР і прем\'єр-міністра, і припинити цей антипрезидентський шабаш", - сказав голова НУ-НС В\'ячеслав Кириленко під час вечірнього засідання парламенту.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк учора увечері покинув сесійну залу парламенту перед тим, як народні депутати перейшли до розгляду законопроекту про повноваження Конституційного суду, законопроекту про зміни до закону про Службу безпеки, законопроекту про зміни до закону про Кабінет міністрів і законопроекту про Тимчасові слідчі комісії про подолання вето Президента і спрощення процедури імпічменту Президента. "Моїми руками розвалу коаліції не буде - ви обрали заступників голови ВР - ведіть засідання, я вести засідання, яке розвалює демократію, не буду", - відзначив А.Яценюк. Вечірнє засідання вів новообраний перший заступник голови ВР Олександр Лавринович.


Переглядів: 2465
Поширень: 0