Зима 2011-2012 в Україні очікується дуже холодною. При цьому синоптики прогнозують багато різких перепадів температур, а вдарити 30-градусні морози можуть уже в середині листопада.

"Морози у нас будуть короткостроковими: кілька днів - мінус 25, потім відлига, потім знову мороз. Хіба що Крим ця доля омине стороною", - розповіла заступник начальника відділення метеопрогнозування Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

За такий холод варто "подякувати" арктичному повітрю, яке "відвідуватиме" Україну кілька разів за зиму, пише "Комсомольська правда в Україні".

Морози прийдуть з північного сходу і півночі через територію Росії.

"Ця зима, як і минула, ймовірно, буде неординарною. Очікується багато різких перепадів в погоді. Ми потрапляємо в теплий сектор, температура підвищується до нуля, йде відлига ... А потім раптом різке вторгнення арктичного повітря, і тріщить мороз", - розповіла синоптик.

Найморознішим буде січень, особливо в Чернігівській, Сумській, Харківській, Полтавській та Луганській областях. Ну а перші серйозні холоди метеорологи прогнозують ще до зими, у другій половині листопада.

"Листопадові морози - до 30 градусів, на щастя, прийдуть всього на пару днів. І не на всій території країни, а лише в Сумській, Чернігівській, Харківській, Полтавській областях", - вважають фахівці.

До речі, європейські гідрометцентри прогнозують Україні низьку температуру взагалі на весь листопад.


Переглядів: 2911
Поширень: 0