У першому відбірковому матчі ЧС-2010 збірна України з футболу виграла у білорусів завдяки пенальті, який реалізував Андрій Шевченко на 4-й компенсованій хвилині!

Матч Україна - Білорусь вийшов не дуже видовищним, а українці відверто розчарували грою у нападі. Спочатку на вістрі атаки української команди були Воронін і Мілевський, у другому таймі на заміну вийшли Селезньов і Шевченко, але нашій збірній не вдалося створити практично жодного гольового моменту біля воріт Жевнова. Запам\'ятався лише небезпечний удар Алієва і штрафний у виконанні Шевченка незадовго до кінця матчу, коли м\'яч торкнувся когось у "стінці" і пішов на кутовий.

Коли вже вийшов навіть компенсований час поєдинку і рефері збирався закінчити матч, м\'яч отримав Тимощук, який, увірвавшись до штрафної суперника, послизнувся, як і його білоруський опонент, після чого дійсно пролунав свисток... Але він означав не кінець матчу, а пенальті! Справа у тому, що м\'яч випадково торкнувся руки білоруса Чухлєя...

Таким чином, на останній секунді поєдинку українці несподівано отримали шанс на перемогу. Пенальті взявся пробити Шевченко - і форвард "Мілана" не схибив! 1:0 - щаслива перемога підопічних Михайличенка у Львові, вкрай щасливому для українських футболістів місті.


Переглядів: 2489
Поширень: 0