В Україні існує висока загроза рейдерського захоплення бізнесу, заявив директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер.

"Приходячи в Україну, інвестори повинні говорити з посольствами та іншими інвесторами, щоб дізнатися особливості роботи в Україні. Тут можуть швидко забрати бізнес. Тут досить небезпечно, і всі це визнають. Потрібно чітко розуміти, через що виникає ця проблема - у зв\'язку законодавством, судовою системою або іншими факторами. Потрібно сфокусуватися на цьому питанні і всебічно вивчити цю тему", - зазначив він.

Разом з тим, директор СБ в Україні, Білорусі та Молдові заявив, що реформи у сфері оподаткування Україна не позначилися позитивно на діяльності бізнесу.

"Проводячи аналіз ведення бізнесу в Україні, варто зазначити, що проведені реформи, пов\'язані з оподаткуванням не позначилися позитивно на звітах підприємств", - заявив Райзер.

Як повідомлялося, Україна у рейтингу сприятливості ділового середовища втратила за рік 3 позицій і перемістилася на 152-е місце. З таким показником країна опинилася в аутсайдерах списку між Ліберією (151) та Болівією (153).

Варто відзначити, що Гондурас, з яким часто люблять порівнювати Україну, знаходиться на 128 позиції списку.

Раніше прем\'єр-міністр Микола Азаров говорив, що Україна буде країною з найліберальнішим податковим законодавством і адміністративною системою, яка не буде тиснути на бізнес.


Переглядів: 1871
Поширень: 0