Це випливає з поширеної прес-службою Національного банку України (НБУ) заяви голови НБУ Сергія Арбузова, зробленої ним під час зустрічі з послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзетом у четвер, 10 листопада.

Так, С.Арбузов повідомив, що «спостерігається підвищення інтересу нових інвесторів до України, зокрема, з Російської Федерації та Китаю, з метою відкриття банків в Україні».

Зазначимо, що в Україні поки що немає жодного китайського банку.

Що стосується інвесторів з РФ, то в Україні вони представлені найбільшими гравцями: «Сбербанком Росії», «Внешторгбанком» (ВТБ) і «Внешекономбанком» (ВЕБ, володіє часткою у Промінвестбанку, ПІБ), Банком Москви (БМ Банк) тощо.

Також відзначимо, що сьогодні на «круглому столі» директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, коментуючи повідомлення ЗМІ про можливі продажі закордонними банками своїх «дочок» в Україні, повідомила, що іноземні банки не планують йти з українського ринку, принаймні, офіційно.

«Офіційно про вихід ніхто не заявляв... Наскільки мені відомо, іноземні банки не збираються йти з українського ринку, вони будуть залишатися і працювати на ринку України», — сказала О.Щербакова.

При цьому вона зазначила, що проблеми, які переживає в даний час європейський банківський ринок, де наразі йде перерозподіл фінансових потоків, Україна, безумовно, буде відчувати.


Переглядів: 1977
Поширень: 0