"Колись я хотіла підтримати єдиного кандидата. Але після подій минулого тижня я всерйоз розглядаю цю можливість", заявила Тимошенко, відповідаючи на запитання, чи буде вона балотуватися в Президенти.

Крім того, в інтерв\'ю The Fіnancіal Tіmes Тимошенко відкинула слова про те, начебто вона стала на сторону Росії й не висловила належної підтримки Грузії в ході серпневого конфлікту. Тимошенко звинуватила Ющенка в спробі очорнити її з метою набрати очок напередодні президентських виборів, які відбудуться в наступному році.

"Звинувачувати Москву нерозумно. Коаліція розвалилася не через втручання Кремля, а через рішення Президента", зазначила Тимошенко, закликавши Ющенка відновити коаліцію.

Вона заявила, що подібний початок президентської кампанії "ускладнив плани країни стосовно тіснішого зближення з Брюсселем і НАТО. Я добре розумію його істерику, тому що, за даними опитувань, його рейтинг упав з 53 до 5%", заявила Тимошенко.

Тимошенко підкреслила, що підтримує територіальну цілісність Грузії, однак заявила, що лише "збалансовані й гармонічні" відносини з Росією дозволять уникнути проблем і зробити Україну надійним партнером для Заходу. "Україні потрібні мир, стабільність і інвестиції", заявив прем\'єр-міністр.

Відкинувши "сміховинні" звинувачення в змові із Кремлем, що пролунали з боку Президента, вона заявила, що їй вдалося послабити російську хватку в енергетичному секторі України. Вона також сказала, що Ющенко захищав "російські інтереси" у стратегічному проекті по розвідці вуглеводнів у Чорному морі.

"Відмовивши спільному підприємству, де російська участь була замаскована х’юстонськоюVanco Energy... я повернула стратегічні чорноморські газові запаси України", додала Тимошенко.


Переглядів: 2331
Поширень: 0