Завершився всесвітній конкурс на визначення семи нових див світу, в якому брали участь більш ніж 220 країн протягом останніх чотирьох років.

11 листопада його організатори оголосили попередні результати, які будуть перевірені та остаточно підтверджені на початку 2012 року.

Отже, після завершення попереднього підрахунку голосів, до 7 нових див світу увійшли:

Джунглі Амазонії

Джунглі Амазонії

Це найбільший тропічний лісовий масив у світі. Ліси простягаються на 5,5 мільйонів квадратних кілометрів по території дев\'яти країн (Бразилія, Перу, Колумбія, Венесуела, Еквадор, Болівія, Гайана, Сурінам, Французька Гвіана).

Бухта Халонг у В\'єтнамі

Бухта Халонг у В\'єтнамі

Бухта розташована в Тонкінській затоці Південно-китайського моря, до неї входять понад 3 тисячі островів. У водах затоки водяться 200 видів риб і 450 видів молюсків.

Водоспади Ігуасу на кордоні Аргентини і Бразилії

Водоспади Ігуасу на кордоні Аргентини і Бразилії

Унікальний комплекс водоспадів на річці Ігуасу. Вода падає з обриву, що має форму півмісяця, в улоговину, що лежить на 82 метри нижче. Дрібніші водоспади утворюються уступами міцної породи. Скелі між водоспадами вкриті хащами дерев і зелені. Комплекс водоспадів має ширину 2,7 км, і складається з безлічі окремих каскадів, кількість яких може доходити до 275, залежно від натиску води і пори року.

Південнокорейський острів Чеджу

Південнокорейський острів Чеджу

Найбільший острів Південної Кореї, вулканічного походження. Знаменитий тим, що тут розташовано згаслий вулкан Халласан заввишки 1950 метрів над рівнем моря, який оточують 360 маленьких вулканів.

Національний парк Комодо в Індонезії

Національний парк Комодо в Індонезії

Національний парк розташовано на трьох островах - Комодо, Ринка і Падар. Це єдине місце на Землі, де живуть унікальні нащадки динозаврів, комодоські варани чи дракони - найбільші ящірки земної фауни. Найбільша дика особина, щодо якої є достовірні дані, була завдовжки 3,13 м і важила 166 кг, включаючи ще неперетравлену їжу.

Підземна річка Пуерто Принцеса на Філіппінах

Підземна річка Пуерто Принцеса на Філіппінах

Найдовша підземна річка в світі, протікає біля однойменного філіппінського міста на о. Палаван. Довжина її - близько 8 км. Печера має декілька великих за розміром гротів, тут також утворено безліч сталактитів і сталагмітів.

Столова гора в ПАР

Столова гора в ПАР

Гора з плоскою вершиною стала назвою для подібних гір у всьому світі. Це найбільш впізнаваний об\'єкт в Кейптауні, її силует розташований на прапорі міста.

"Ми вітаємо кожного з цих учасників зі здобуттям попереднього статусу New7Wonders і з нетерпінням очікуємо завершення процесу підтвердження, щоб відзначити їх на офіційній церемонії на початку 2012 року", - сказав засновник-президент New7Wonders Бернар Вебер, оголошуючи результати конкурсу в штаб-квартирі організації в Цюріху.

Не виключено, що сімка фіналістів після остаточної перевірки ще може змінитися. Загалом до фіналу, з яких обиралися Топ-7, увійшли 28 місць світу, серед яких, зокрема, Мертве море (Ізраїль), Гранд Каньйон (США) і Галапагоські острови.


Переглядів: 5957
Поширень: 0