Наступного пленарного тижня Верховна рада розгляне кілька законопроектів, які можуть суттєво ускладнити життя порушників правил дорожнього руху.

Насамперед депутати збираються посилити покарання за незаконне встановлення на авто проблискових маячків і сигналів-"крякалок". Причому радикально - з 850 гривень одразу до 42,5 – 51 тисячі, пише "Комсомольська правда в Україні".

"Закон чітко обмежує коло людей, які мають право користуватися спецсигналами. А якщо не допоможе підняття штрафу в 50 разів, збільшимо ще", - розповів газеті автор законопроекту Валерій Писаренко.

Друге "транспортне" нововведення - посилення відповідальності за їзду напідпитку. Зараз за подібне порушення українцям загрожує штраф від 2550 до 3400 гривень, позбавлення водійських прав строком до трьох років, 40-60 годин громадських робіт або 15 діб арешту.

Якщо ж буде ухвалено новий законопроект, водіння в стані сп\'яніння обійдеться в 6800-7650 гривень, прав будуть позбавляти на 4 роки, а якщо порушення буде вчинене повторно, водія зможуть на півроку посадити до в\'язниці.

Ще один законопроект авторства екс-глави МВС Анатолія Могильова підвищує відповідальність за рух по спеціальній смузі, відведеній для "маршрутних транспортних засобів".

Рада також має намір посилити відповідальність за порушення при перетині залізничних переїздів.


Переглядів: 2409
Поширень: 0