Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров\'я Олександр Аніщенко.

"Перед Міністерством охорони здоров\'я стоїть завдання підвищити мотивацію медичних працівників якісно виконувати свою роботу. Зараз ми напрацьовуємо в пілотних регіонах нові методики й системи оплати. Потім ми плануємо поширити їх на всю країну. Передбачається, що зарплата лікаря буде складатися із ставки та ще однієї частини. Ця друга частина буде оплачуватися за об\'єм і якість виконаної праці, адже зараз усі лікарі отримують однаково. Ми маємо створити такі умови, коли той, хто добре працює, отримує більше".

Також міністр повідомив, що в пілотних регіонах відпрацьовують програму залучення медпрацівників до роботи за допомогою спеціального пакету.

"У Дніпропетровській області найближчим часом мають здати 94-квартирний будинок для медичних робітників. Начальник управління охорони здоров\'я від Дніпропетровської обласної організації сказала мені, що до них уже просяться на роботу лікарі з інших областей, аби отримати житло".

Також наступного року вводиться матеріальна допомога на оздоровлення. Її будуть оплачувати кожному медпрацівнику перед відпусткою. Крім того, цього року ми ввели доплату молодим спеціалістам, які погодились працювати в первинному рівні медичної допомоги - як на селі, так і в містах.

Їм виплачується надбавка розміром 5 мінімальних зарплат. Також міністр відзначив, що в Україні не вистачає приблизно 47 тисяч лікарів.


Переглядів: 2528
Поширень: 0