Про це на прес-конференції, присвяченій результатам засідання Комітету опору диктатурі, повідомив лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк, пише "Gazeta.ua".

"У КОД прийнято рішення про створення робочої групи щодо формування єдиного списку кандидатів на мажоритарні округи від опозиції. Це означає, що вибори 2012 року будуть проходити у такому форматі: кандидат від влади і кандидат від опозиції", - зазначив Яценюк.

За словами політика, "будь-хто інший, хто не входить у систему координат цієї робочої групи і опозиційних сил, працює з партією влади і з адміністрацією президента Януковича".

Яценюк наголосив, що робоча група має сформувати спільну ідеологічну платформу.

"Справа не тільки в тому, що ми зобов\'язані виграти парламентську кампанію 2012 і отримати 226 голосів, непідконтрольних президенту … У рамках нашої спільної роботи ми вже думаємо про те, яким буде перший крок об\'єднаної опозиції в новому парламенті," – підкреслив він.

Яценюк також пообіцяв, що розколу в опозиції не буде.

Водночас голова київської "Свободи" Андрій Іллєнко зауважив, що "попри складні ситуації, єдина форма протидії режиму Януковича - це спільна координована боротьба".

Як відомо, раніше лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявляв про намір вийти зі складу КОДу через те, що фракція "Батьківщини" у парламенті підтримала президентський закон про вибори.


Переглядів: 1865
Поширень: 0