- про це заявив глава парламентського Комітету з питань європейської інтеграції, глава Народного Руху України, народний депутат від блоку Наша Україна-Народная самооборона Борис Тарасюк.

"По-перше, тому, що Україна дійсно хоче вступити до НАТО. Україна вже довгі роки є стабільним і надійним партнером НАТО, а курс на членство в Альянсі виник вже давно і є послідовним втіленням зовнішньополітичних пріоритетів нашої держави. Так, ще з перших днів відновлення державної незалежності Україна заявила про свій намір належати до системи європейської безпеки, одним з найважливіших стрижнів якої є євроатлантична складова. На сьогодні стратегічний, законодавчо закріплений курс України на вступ до Організації Північноатлантичного договору залишається незмінним пріоритетом зовнішньої політики", - зазначив політик. Його слова процитували в прес-службі Комітету.

Друга причина, за словами парламентарія, полягає в тому, що, навіть ще не будучи формально членом НАТО, Україна вже є одним з найбільших контрибуторів безпеки на європейському континенті, адже Україна - єдина країна, не член Альянсу, яка бере участь у всіх миротворчих і антитерористичних операціях НАТО.

Говорячи про третій чинник, Тарасюк підкреслив надзвичайно важливе геостратегічне розташування України на європейському континенті: "В Україні знаходиться географічний центр Європи, через Україну проходять головні транспортні магістралі".

Він також зробив наголос на тому, що наша держава володіє високими, часто унікальними технологіями подвійного використання, зокрема, ракетобудування, авіабудування, кораблебудування і виготовлення зброї.

"По-п\'яте, Україна має могутню, одну з найбільших армій в Європі. Всі ці чинники обумовлюють важливість для Європи подальшої інтеграції України до Альянсу і підтверджують, що Україна повинна стати невід\'ємною частиною європейської системи безпеки", - підсумував депутат.


Переглядів: 2754
Поширень: 0