«Я прийняв рішення, це, напевно, найсерйозніше рішення в моєму житті. Я йду на президентські вибори», — сказав М.Прохоров.

Оскільки у даний час М. Прохоров не є представником якоїсь політичної партії, йому необхідно за законом зібрати 500 підписів для реєстрації своєї заявки, а потім 2 мільйони підписів для участі у передвиборній кампанії.

Очолюючи «Правое дело», М.Прохоров заявляв про свій намір поборотися за президентський пост в тому випадку, якщо його партія займе друге місце на виборах до Державної думи. Однак незабаром після цього бізнесмен покинув «Правое дело».

Нагадаємо, політична кар\'єра М.Прохорова почалася влітку 2011 року. 25 червня його було обрано лідером партії «Правое дело», створеної 16 листопада 2008р. на основі трьох партій, які декларували ліберальну спрямованість, - «Гражданская сила», Демократична партія Росії (ДПР) і Союз правих сил (СПС). За даними низки ЗМІ, прихід Прохорова до партії було санкціоновано особисто Дмитром Медвєдєвим і пов\'язано з бажанням створити на політичній арені Росії альтернативну партію влади. Це підтверджували і заяви самого М.Прохорова, який головними суперниками своєї партії на майбутніх виборах до парламенту називав саме єдиноросів, відмовляючись при цьому зараховувати свою партію до опозиції.

Раніше на партійних з\'їздах на посаду президента було висунуто прем\'єр-міністра Володимира Путіна, лідера «Справедливой ​​России» Сергія Миронова. Також про намір балотуватися на вищий пост заявляли лідер КПРФ Геннадій Зюганов, глава ЛДПР Володимир Жириновський, письменник Едуард Лимонов, член політради «Яблока» Григорій Явлінський.


Переглядів: 1808
Поширень: 0