Про це в ході селекторної наради розповів глава МНС Росії Сергій Шойгу, передає агентство ИТАР-ТАСС.

Зі слів Шойгу, подібного землетрусу не було за всю історію сейсмоспостереження в республіці. Міністр засумнівався в достовірності повідомлень про те, що в результаті підземних поштовхів руйнувань немає.

"Не може бути, щоб при 9,5 бала не було руйнувань. При 4 балах падають будинкові труби, а у нас вся східна частина Кизила – це приватні домоволодіння. Як тільки жителі прокинуться, побачать тріщини в стінах, печах і трубах, вони відразу почнуть дзвонити нам", - зазначив він.

Шойгу розпорядився, щоб зранку у всіх суб\'єктах, де відчувалися підземні поштовхи, були створені групи з оцінки наслідків землетрусу. Міністр закликав приділити особливу увагу мостам через Єнісей і Ангару і ретельно перевірити теплові мережі, газопроводи і нафтопроводи. Глава МНС також наказав вжити заходів до попередження наслідків можливих повторних поштовхів.

Тим часом з Красноярська в Тувинську столицю Кизил вилетіли два літаки Ан-74, які доставлять в республіку 50 рятувальників. Найближчим часом з Москви в Туву вилетить літак Іл-76, на борту якого понад 50 рятувальників.

З Абакана в Кизил висунулася рятувальна колона з аварійно-рятувальним обладнанням, а вранці в Туву вилетить вертоліт Мі-26 з наметами, пічками та іншими засобами життєзабезпечення.

Нагадаємо, землетрус магнітудою до 6,7 і силою 9,5 бала за 12-бальною шкалою стався 27 грудня в 17:22 за київським часом (23:22 за місцевим) в Каа-Хемському районі Туви.

Епіцентр знаходився приблизно за 100 кілометрів на схід від Кизила. Підземні поштовхи різної потужності відчувалися не тільки у Туві, але і в Хакасії, Красноярському краї, Іркутській, Кемеровській, Новосибірській і Томській областях.

В управлінні МНС по Туві стверджують, що обстановка в Кизилі і районах республіки спокійна. Співробітники МНС і поліція продовжують подворовий обхід, щоб встановити масштаби руйнувань, але їх роботу ускладнюють ніч і мороз близько 30 градусів.

Торкаючись погоди, Шойгу попросив Росгідромет підготувати детальний прогноз для Туви, пояснивши, що після таких сильних землетрусів відбувається різка зміна метеообстановки.


Переглядів: 2259
Поширень: 0