Компанія Activ Solar (Австрія) завершила будівництво в Криму останньої, п\'ятої, 20-мегаватної черги сонячного парку Перове, в результаті чого його сумарна встановлена ​​потужність зросла до рекордних 100 МВт. Про це повідомила прес-служба компанії.

Activ Solar виступила девелопером цього проекту. Перове у складі п\'яти черг, згідно з відкритими джерелами, стало найбільшим діючим фотоелектричним парком в світі за показником встановленої потужності. За ним йдуть канадська електростанція Sarnia (97 МВт), італійська Montalto di Castro (84,2 МВт) і німецька Finsterwalde (80,7 МВт).

Нова електростанція замикає світову п\'ятірку найбільших фотоелектричних парків. Інший проект Activ Solar у Криму - 80-мегаватний електростанція Охотникове, інстальована девелопером також у цьому році в Сакському районі півострова. Парк Охотникове наразі є найпотужнішим у Центральній та Східній Європі.

"Завершення проекту Перове є величезним досягненням для Activ Solar, адже будучи найбільшим реалізованим проектом на сьогоднішній день, він є доказом наших організаційних та виконавчих можливостей в складному глобальному економічному середовищі. Ми пишаємося якістю виконаної роботи і прагненням нашої команди в досягненні успішного результату протягом короткого періоду часу", - наводяться в прес-релізі слова генерального директора Activ Solar Каве Ертефая.

Встановлена ​​потужність Перового еквівалента піковим навантаженням в енергосистемі поруч розташованого Сімферополя, тобто електростанція в світлий час доби може виробляти стільки ж електроенергії, скільки споживає місто в період максимальних навантажень, що значно підвищить надійність та якість електропостачання всього регіону, відзначили в компанії.

Інсталяція з 440 тисяч наземних фотоелектричних (PV) модулів на площі у понад 200 га буде щорічно виробляти 132,5 млн кВт-год екологічно чистої електроенергії. Робота парку Перове, за даними Activ Solar, також дозволить скоротити викиди вуглекислого газу на 105 тисяч тонн на рік.

Парк Перове був побудований в рекордні терміни - за сім місяців. В електростанції використані сонячні панелі азіатських виробників та інвертори європейських компаній. Реалізація цього проекту дозволила створити понад 800 нових робочих місць для місцевого населення на період будівництва, уточнили в компанії.

Activ Solar реалізує масштабні проекти будівництва сонячних електростанцій на півдні України з 2010 року. Офіси девелопера, штаб-квартира якого розташована у Відні (Австрія), наразі працюють в Києві, Сімферополі та Одесі. Наприкінці минулого року компанія почала реалізацію пілотного проекту - будівництво геліоелектростанціі Родникове на 7,5 МВт в Криму, а завершила його на початку нинішнього року.

Activ Solar також володіє АТ Завод Напівпровідників, яке виробляє полікристалічний кремній, базову сировину для геліоенергетики і напівпровідникової промисловості.


Переглядів: 3849
Поширень: 0