Про це заявив голова Роспотребнадзора, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко агентству "Інтерфакс" у четвер.

За його словами, Роспотребнадзор, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, зробив висновок, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, які постачаються з України".

"Це помітний сегмент російського ринку. Тільки за останні десять місяців орієнтовний обсяг поставок склав 55,5 тис. тонн", - сказав Онищенко.

"Основною проблемою є те, що при виробництві даного виду продукції в країні-імпортері безконтрольно використовуються рослинні компоненти, зокрема, пальмове масло", - повідомив Онищенко.

Він заявив, що за російськими нормативами, зокрема, техрегламентом на молоко й молочну продукцію, така продукція, що містить велику кількість пальмового масла, повинна називатися не "сир", а "сирний продукт".

"Вміст пальмового масла там набагато більший, ніж належить за технічним регламентом", - підкреслив Онищенко.

"Федеральна служба (Роспотребнадзор) ініціювала процедуру запобігання порушень технічного регламенту на молоко й молочну продукцію. У рамках цієї процедури ми передбачаємо, в тому числі, і проведення експертиз за участю заводів-виготовлювачів", - сказав російський чиновник.

Як відомо, раніше Онищенко висловив обурення тим, що контролем продуктів харчування людей в Україні будуть займатися ветеринари. За його словами, так людину прирівняли до тварини.

Головний санлікар РФ і голова Роспотребнадзора попередив, що це може призвести до негативних наслідків для експортованих продуктів, бо Росія посилить свій контроль.

Після цього міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Онищенко повинен вибачитися за свої висловлювання.


Переглядів: 1854
Поширень: 0