В Україні більш як 3 мільйони осіб нелегально володіють вогнепальною зброєю, повідомив голова Наглядової ради Всеукраїнської громадської організації Українська асоціація власників зброї Георгій Учайкін.

За його словами, ці цифри досить умовні, оскільки в Україні неможливо знайти статистичні дані про кількість навіть офіційно зареєстрованих власників зброї.

Водночас, за даними проекту Small Arms Survey, який є основним міжнародним джерелом інформації з усіх аспектів стрілецької зброї для урядів, політиків і вчених, в Україні перебувають від 2 200 000 до 6 300 000 нелегальних одиниць зброї.

"З урахуванням складних коефіцієнтів, дослідники зупинилися на цифрі 3 млн. 100 тисяч", - заявив Учайкін в інтерв\'ю Ресурсному центру Гурт.

За кількістю зброї, переважно нелегальної, на 100 осіб населення Україна займає 36 місце в Європі. На думку пана Учайкіна, велика кількість зброї для України є серйозною проблемою.

"В Україні 3 млн людей володіють зброєю нелегально, а ще 2 млн - легальні власники. Це одна з головних проблем для України: величезна кількість як легальної, так і нелегальної зброї і повна відсутність Закону про зброю", - заявив експерт. Учайкін вважає, що найближчим часом відповідний закон прийнятий не буде.

"Хто здатний сьогодні його прийняти? Ті 450 осіб, які перебувають вгорі і від яких залежить доля цього закону, всі вже давно озброєні. Вони абсолютно не зацікавлені в ухваленні закону", - упевнений він.


Переглядів: 1965
Поширень: 0