Про це повідомив нардеп-регіонал Валерій Коновалюк, - передає «Сьогодні».

Перейменувати українську міліцію в поліцію можуть вже цього року. Після зміни керівництва МВС нардепи заговорили про те, що така реформа стала більш реальною. Почати хочуть з того, що в березні зареєструють обговорюваний зараз законопроект і презентують нову форму для поліцейських і жандармів.

«Міліція залишилася тільки в Україні і Білорусі - це все застаріле, - говорить Коновалюк. - Зараз з нашим законопроектом посилено працюють експерти та юристи. У ньому передбачений високий контроль над діяльністю міліції, тому як враховуємо те, що сьогодні в міліції є порушення і зловживання. Тобто мова йде не тільки про перейменування ».

За словами Коновалюка, глава МВС Віталій Захарченко вже готовий підтримати ці починання. «Він налаштований реформаторськи, і у нього є такі можливості, а ми хочемо допомогти», - додав нардеп.

Крім того, що міліціонери з 1 січня наступного року можуть називатися поліцейськими, нардепи хочуть створити ще й жандармерію. Жандармам буде відведена так звана інтелектуальна робота - розплутування складних вбивств і афер (зараз цим займається головне слідче управління). Інші ж поліцейські, згідно із законопроектом, займуться боротьбою з більш дрібними порушеннями.

Автори законопроекту кажуть, що хочуть збільшити і зарплату майбутнім поліцейським - до $ 500-1000 (зараз у середньому - $ 250).

В українському МВС виданні сказали, що зараз фахівці працюють над питанням реформування 6 відомчих груп. «Суть не в перейменуванні, про це, до речі, ще дискутують. Взято курс на європейські стандарти », - повідомив глава Управління по зв\'язках з громадськістю МВС Володимир Поліщук. Рядові вважають, що ідея сама по собі непогана. «Головне, щоб все не обмежилося тільки новими вивісками і генерали не забули збільшити нам зарплати», - розповів один з дільничних.


Переглядів: 6517
Поширень: 0