У зв\'язку з перебуванням Тимошенко Ю.В. у Качанівській виправній колонії № 54 Харківської області, кримінальну справу за її обвинуваченням у організації приховування валютної виручки, організації неодноразового ухилення від сплати податків на загальну суму понад 16 млн. грн., розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн. грн. ПДВ, службового підроблення та замаху на розтрату чужого майна - коштів державного бюджету у сумі 405,5 млн. доларів США скеровано за підслідністю до слідчого відділу УСБУ у Харківській області.

Під час розслідування справи встановлено, що одним із способів розкрадання бюджетних коштів було запровадження фінансової схеми приховування валютної виручки та створення документальної видимості розрахунків за товарно-матеріальні цінності офшорними компаніями з корпорацією «Єдині Енергетичні системи України».

17 січня 2012 року набув чинності Закон України № 4025-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності», відповідно до якого виключено кримінальну відповідальність за вчинення окремих протиправних діянь, у т.ч. приховування валютної виручки.

У зв’язку з тим, що законодавством декриміналізовано ст. 207 КК України (80-1 в редакції 1960 р.) кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко Ю.В. в частині організації приховування валютної виручки закрито.

Розслідування справи за іншими епізодами злочинної діяльності Тимошенко Ю.В. продовжується.


Переглядів: 1941
Поширень: 0