Апеляційний суд Києва визнав правомірним закриття кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми щодо причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Відповідну ухвалу оголосила 20 січня колегія суддів Апеляційного суду Києва, повідомляє УНІАН.

Таким чином суд не задовольнив скарги адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко, Генеральної прокуратури, журналіста Олексія Подольського та адвокатів екс-майора Миколи Мельниченка Павла Сичова і Миколи Неділька.

Вони оскаржували рішення Печерського райсуду Києва, який скасував постанову першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна про порушення кримінальної справи у відношенні Кучми.

Повний текст рішення Апеляційного суду Києва буде оголошено 25 січня о 12.00.

Як відомо, Генпрокуратура в березні 2011 року порушила кримінальну справу у відношенні Кучми за обвинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року).

Кучмі було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

16 листопада адвокати екс-президента Сергій Ульянов і Віктор Петруненко подали скаргу до Печерського райсуду Києва про скасування постанови щодо порушення кримінальної справи у відношенні Кучми у зв\'язку з її безпідставністю.

14 грудня 2011 року Печерський райсуд вирішив, що Генпрокуратура безпідставно порушила кримінальну справу проти Кучми.


Переглядів: 2135
Поширень: 0