Організатори проплачених мітингів, які з наближенням виборів все частіше проводяться в Україні, можуть мати по кілька тисяч доларів щомісячного доходу.

"Тисячники" можуть мати і $ 3-5 тисяч. Що стосується самих мітингувальників: якщо людина ходить на всі акції, як на роботу, - на місяць вона може мати до $ 400 ", - розповів газеті "Сегодня" Михайло, який займається організацією мітингів з 2006 року.

На цьому ринку працюють "сотники" (вони можуть привести на мітинг 100 осіб), "тисячники" (вони працюють з кількома десятками сотників). Скажімо, ти дзвониш людині о 12 годині ночі, а вже завтра о 7 ранку вона виводить тобі на мітинг 500-600 осіб, відзначає газета.

Всього на ринку працює до 20 "тисячників", і серед них панує жорстка конкуренція. Але на "протестному ринку" часто кидають. Бувають також курйози, провокації. "Скажімо, бувало, що одна і та ж контора наймала людей стояти і за БЮТ, і за ПР на один і той же мітинг. Або хтось наймає людей "постояти" за ту чи іншу політсилу, не маючи до неї ніякого відношення, а потім не розплачується - це вже "підстава", - ділиться Михайло.


Переглядів: 2323
Поширень: 0