10 січня 2012 Шевченківський районний суд Києва визнав законною постанову про порушення проти Олександра Тимошенко кримінальної справи, пов\'язаної з корпорацією "Єдині енергетичні системи України".

Про це йдеться у зверненні чоловіка колишнього прем\'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об\'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко Олександра, опублікованому у виданні "Українська газета" (Чехія).

За його словами, Шевченківський райсуд визнав законним порушення проти нього справи від 12 жовтня 2011 року.

"Головним доказом провини став лист міністра оборони Росії до прем\'єр-міністра Миколи Азарова", - зазначає чоловік Тимошенко.

Він називає відновлення справи проти нього провокацією і продовженням терору проти сім\'ї Тимошенко.

Нагадаємо, у січні Чехія надала чоловікові Тимошенко притулок.

З 1997 року чоловік Тимошенко очолював корпорацію "ЄЕСУ", яку до нього з 1995 року очолювала сама Тимошенко. У 2001 році він був арештований, йому інкримінувалися причетність до розкрадання державної власності на суму 800 тис. доларів і контрабанді газу під час перебування на посаді президента ЄЕСУ. Справи були порушені також проти самої Тимошенко, її свекра Геннадія Тимошенка та 3 керівників ЄЕСУ Євгена Шаго, Лідії Сокольченко та Антоніни Болюри.

У серпні 2001 року Олександра було звільнено з-під варти. У листопаді 2005 року Верховний Суд підтвердив законність закриття всіх кримінальних справ проти вказаних вище осіб. Проте в кінці 2011 року правоохоронні органи знову зайнялися цими справами.


Переглядів: 2202
Поширень: 0