Цей крок викликаний тим, що в Німеччині, Бельгії, Франції, Великобританії та Нідерландах відзначені спалахи захворювання тварин, викликані вірусом Шмалленберг, що вражає велику і дрібну рогату худобу.

Думки з приводу небезпеки даного вірусу розділилися, пише "Комсомольська правда в Україні".
Європейські медики запевняють, що нове захворювання для людини не небезпечне. У Росії ж упевнені, що ветслужби європейських країн замовчують ситуацію і не вживають достатніх заходів щодо запобігання захворювання.

А дослідники з Голландії обережно говорять, що можливість зараження людини вірусом Шмалленберг не виключена. При цьому симптоми хвороби можуть бути різними - від легкої нудоти, до лихоманки та інтоксикації.

Вітчизняні експерти вважають заборону на ввезення м\'яса із зони ризику цілком обгрунтованою. Тим більше, що на сьогодні для України цей крок не критичний, адже поки експорт яловичини за обсягом у нас перевищує імпорт.

При цьому низка учасників ринку не виключають, що зниження імпорту позначиться на якості українських м\'ясопродуктів. М\'ясопереробні підприємства і сьогодні нерідко заміняють в ковбасі яловичину м\'ясом птиці. Тепер не виключено, що такі "підміни" будуть зустрічатися частіше.


Переглядів: 2008
Поширень: 0