"Якщо минулого тижня були помічені факти, коли ціни піднялися на 80%, то вже впродовж трьох-чотирьох днів ціни повернулися на колишній рівень, і в найближчі 2-3 дні ми повністю впорядкуємо цю ситуацію ", - пообіцяв він.

Підвищення цін на іноземні медпрепарати спровоковані підняттям дистриб\'юторами цін через побоювання можливих збитків внаслідок світової фінансової кризи. За словами Падалка, ціни на ліки піднімали найбільші дистриб\'ютори, які контролюють приблизно 60% ринку лікарських засобів, серед яких компанії БаДМ, СП Оптімафарм, ВВС Лтд, ЗАТ Альба-Україна, Артур-К.

Падалко також заявив, що на своєму вчорашньому засіданні уряд прийняв рішення надати вітчизняним виробникам лікарських засобів пільги з кредитування для оплати контрактів.

Він подякував вітчизняним виробникам за те, що вони не підняли ціни на медикаменти, як це зробили дистриб\'ютори імпортних медпрепаратів.

У зв\'язку з підвищенням цін на ліки податкові органи вже почали оперативні перевірки агентств, повідомила заступник голови Державної податкової адміністрації України Наталія Рубан.

"З сьогоднішнього дня ми почали оперативні перевірки на підприємствах роздрібної торгівлі – в аптеках. Контроль проводитиметься щодня, за підсумками дня ми повідомлятимемо результати і інформуватимемо уряд", - підкреслила вона.

”У податкової адміністрації буде достатньо питань до суб\'єктів, які на сьогоднішній день необгрунтовано збільшують ціни, але при цьому ніяких податків державі не платять. Ви знаєте, що у нас є критерії ризиків, за якими ми відбираємо суб\'єкти господарювання. Саме ці підприємства включені у нас в план-графік документальних перевірок IV кварталу”, - пояснила вона.


Переглядів: 2713
Поширень: 0