Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект (№10290) про заборону спрямованої на дітей пропаганди гомосексуалізму. Про це повідомляє інформаційне управління Верховної Ради. Як наголошується, проектом закону пропонується, зокрема, встановити, що на території України забороняється спрямована на дітей пропаганда гомосексуалізму, яка може негативно позначитися на фізичному і психічному здоров\'ї дітей, вплинути на їхній моральний і духовний розвиток, у всіх сферах суспільного життя, включаючи освіту, культуру, телебачення, радіомовлення, ЗМІ.

Документ містить також норму, згідно з якою жодне з положень його не може трактуватися як таке, що обмежує конституційні права і свободи людини і громадянина на свободу думки та слова, вільне вираження своїх поглядів і переконань, об\'єднання у політичні партії та організації, проведення мирних зібрань і громадських заходів.

Також автори законопроекту наполягають, що законопроект не спрямований на обмеження чи звуження прав осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації.

У той же час, на думку членів комітету, «першочерговим завданням сьогодні є не тільки запозичення позитивного досвіду зарубіжних країн у вирішенні проблеми пропаганди гомосексуалізму, а забезпечення реалізації прав дітей, забезпечення їм можливостей для здорового психічного, морального, духовного та фізичного розвитку».
 



Переглядів: 2971
Поширень: 0