Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України має намір удосконалити держзамовлення на підручники і направляти в школи підручники тією мовою, якою здійснюється викладання в школах.

"Держзамовлення по підручникам буде подаватися в школи на тій мові, яку замовляють школи ... якщо в молдавську школу приходять книги на румунському - вони нікому не потрібні. Якщо в угорську школу приходять книги російською - вони теж нікому не потрібні", - сказав голова міністерства Дмитро Табачник.

За словами міністра, його міністерство буде чітко виконувати заявки на підручники як у мовній категорії, так і за кількістю, які подаються обласними управліннями освіти і науки.

"Якщо обласні управління освіти і науки міністерству направляють один перелік замовлень мовної і за кількістю, а міністерство їх дресирує так, як це було в 2008-м в 2009 році і каже:" Ви просите одне, але отримаєте те, що ми вважаємо необхідним ", - це неправильно. Через це купа таких книг, а по суті, знищені бюджетні кошти лежать в підвалах шкіл, а школи за свої кошти закуповують необхідні їм книги ", - додав Табачник.



Переглядів: 3531
Поширень: 0