Україна посіла 44 місце в рейтингу якості харчових продуктів і їхньої доступності для населення.

Перелік з 105 позицій було складено The Economist Intelligence Unit. Критерієм став індекс "упевненості в їжі", який визначався фізичною, соціальною та економічною доступністю достатньої кількості поживної їжі для здорового та активного життя.

Дослідники вивчали витрати на споживання їжі порівняно з іншими витратами громадян різних країн, пропозиції їжі в місцях постачання, а також дотримання харчових стандартів.

Найвищі показники доступності та безпечності харчів було зафіксовано у США, Данії та Норвегії. На четвертому місці опинилась Франція, а на п\'ятому – Нідерланди. До десятки найкращих увійшли також Австрія, Швейцарія, Канада, Фінляндія та Німеччина.

Найгіршою ж ситуація з наявністю харчових продуктів є в Демократичній Республіці Конго, Чаді, Бурунді, Гаїті, Мадагаскарі, Ефіопії, Танзанії, Малаві, Того та Судані.

Україна в рейтингу посіла 44-ту сходинку, випередивши Таїланд, Болгарію, Перу, Казахстан, Азербайджан, Таджикистан.



Переглядів: 3425
Поширень: 0