Так, рейтинг очолив хранитель заощаджень більшої частини світових багатіїв і один з гарантів європейської стабільності - Швейцарія. Варто відзначити, що в топ-10 увійшла лише одна країна із зони євро - Нідерланди, яка розташувалася на восьмому місці. Інші ж країни валютного блоку, які переживають непрості часи, розмістилися в основному в другій і третій десятці. А ось на третьому, четвертому і п\'ятому рядку розташувалися відповідно Норвегія, Швеція і Данія.

Половина першої десятки - не європейські країни. Так, Австралія посіла друге місце рейтингу. Шосте і сьоме місця у її сусідів - Сінгапуру й Нової Зеландії. На дев\'ятому місці - Канада, а замикає топ-10 найбільш сприятливих для народження дитини країн Гонконг.

Аналітики відзначають, що за роки проведення дослідження вони зуміли значно вдосконалити методологію. Таким чином, зараз при складанні рейтингу одночасно береться до уваги цілий набір показників, як об\'єктивних - наприклад, середній рівень доходу, так і суб\'єктивні - оцінка самими резидентами ступеня свого задоволення життям.

Гроші, відзначають вчені, є важливою умовою для щастя, однак і інші фактори відіграють значну роль. Тому екс-лідер, США, цього разу потрапив тільки на 16-й рядок, поділивши його з двигуном ЄС, Німеччиною, і залишившись позаду Тайваню (14) і Бельгії (15). Також у другій десятці - Фінляндія (11), Ірландія (12), Австрія (13), ОАЕ (18), Південна Корея (19) і Ізраїль (20).

З колишніх соціалістичних країн найбільш радісні перспективи, якщо вірити виданню, у Чехії (28, ділить місце з Іспанією), Словенії (32) і Польщі (33). Естонія розмістилася на 44-му рядку разом з Венесуелою, Латвія на 48-му, Литва на 57-му.

У Росії The Economist дітей народжувати не рекомендує - у неї тільки 72 місце, між Індонезією і Сирією. Однак Україна опустилася ще нижче - на 78-е місце, тоді як інші колишні країни СРСР в рейтинг не потрапили.

Найближчими сусідами України стали Кенія і Нігерія (на 79-му і 80-му місці), тоді як її випередили Бангладеш і Ангола на 77-му і 76-му рядках.

Раніше повідомлялося, що компанія FutureBrand опублікувала глобальний рейтинг брендів країн, в якому Україна опинилася на 98-й позиції, розмістившись між Угандою і Ганою.



Переглядів: 3685
Поширень: 0