Пенсіонер Ростислав Гуценюк живе на околиці міста. Раніше до центру їздив, коли заманеться - тепер ретельно планує маршрут, щоб скористатися громадським транспортом у так звані безкоштовні години - з 10-ї до 16-ї.

- В кого велика пенсія, то їм все рівно. А если меньше, то не дуже зручно, що платно. Якщо пощитати за місяць, то десь до гривень 100-150. Це трохи багато,  говорить пенсіонер Ростислав Гуценюк.

70-річний Василь Ткачук лікується у стаціонарі. За медикаментами доводиться їздити у міські аптеки. Каже - тут дешевше, ніж у лікарняній. Доки вистояв чергу - минув час безкоштовних поїздок. На квиток грошей не лишилось, тож до лікарні повертатиметься пішки.

- Не годиться воно це таке, я вот я зараз лежу в лікарні, грошей не хватає на ліки, вот і обмежили ще й на цьому, - каже пенсіонер Василь Ткачук.

У комунтрансі Кам\'янця-Подільського виправдовуються: вдалися до таких заходів, щоб хоч якось заробляти на перевезеннях. Результат уже є - у години пік у транспорті побільшало пасажирів, які сплачують за проїзд - це студенти і люди, що їдуть на роботу.

- Збільшилась виручка на маршрутах, і хоч трошки є рентабельність підприємства. Ми зможемо на сьогоднішній день ремонтувати швидше автобуси, повіджомив директор Кам\'янець-Подільського КП "Комунтранссервіс" Руслан Пристач, .

Крім того, визнають вже у мерії - держава не відшкодовує комун-трансу гроші за перевезення пільговиків. Тоді як безплатно їздить майже третина мешканців міста.

- За пільгові перевезення держава нам заборгувала більш ніж 232 тисячі гривень. Але в зв\'язку з тим, що були закуплені нові автобуси, ми збільшили перевезення і нам не вистачає до кінця року, щоб закрити ще 880 тисяч гривень, каже Людмила Позинюк, начальник Кам\'янець-Подільського міського управління праці та соцзахисту населення.

Обмежувати час для поїздок пільговиків у Кам\'янці-Подільському будуть - доки держава не погасить борги, кажуть чиновники. Щоправда, вони вирішили піти на поступки - найменш забезпеченим городянам видадуть проїзні.

 



Переглядів: 4415
Поширень: 0