За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу.

Вперше цей день був відзначений ще в 1983 році в Сан-Франциско США. На той момент у світі було зареєстровано лише кілька тисяч випадків захворювання на цю страшну хворобу і про неї практично нічого не було відомо. Організаторами проведення акції пам’яті померлих від СНІДу стали люди, яких особисто торкнулася ця трагедія, що пережили біль втрати рідних і друзів.

Мета «Дня пам’яті померлих від СНІДу» є привернення уваги населення до цієї проблеми, профілактики цього захворювання, а також привернення уваги влади до соціального захисту ВІЛ-інфікованих.

Статистика померлих від СНІДу в світі катастрофічна. Від СНІДу померло людей вже більше, ніж було вбито у Другій світовій війні в цілому.

В 2013 році День пам’яті померлих від СНІДу припадає на 19 травня.

Цьогоріч на 19 травня заплановано масштабне святкування, участь в якому взяти запрошуються всі бажаючі вінниччани.

Так, 0 12.00 пройде конкурс малюнків на асфальті “Скажемо СІНДу – ні!”. Далі за планом – експозиція обласних виставок “Маршрут безпеки”, “Молодь проти СІНДу”, фотоконкурс “Канікули кохання”, виставка робіт художника Віктора Суворова “Людина плюс наркотик”, проведення конкурсів, тематичних вікторин, інтелектуальних ігор, робота пересувних лабораторій по безкоштовному та анонімному обстеженню крові на ВІЛ/СНІД.

О 17.00 розпочнеться музично-розважальна програма, яка завершиться 0 20.00 “свічковою ходою” від Літнього театру ЦПК по вулиці Соборна до скверу Козицького.

Слід зазначити, що епідемія ВІЛ/СНІД, одна з найгостріших проблем сучасності, яка переросла своє суто медичне та національне значення і набула ознак глобальності. Сьогодні прийнято вважати головною загрозою людству – тероризм, але що може бути небезпечнішим за перманентний тероризм недбалості, неуважності до проблем тих, хто поруч.



Переглядів: 4411
Поширень: 0