У зв’язку із загостренням безпекової ситуації найближчими днями та проведенням багатотисячних акцій протесту, рекомендуємо співвітчизникам, які перебувають в Арабській Республіці Єгипет, зокрема, у м. Каїр, уникати Центральну площу Тахрір та прилеглий до неї район Гарден-сіті; територію навколо Президентського палацу (р-н Геліополіс); Конституційного суду (набережна р-ну Мааді); Міністерство інформації (площа Масперо, біля будівлі МЗС АРЄ).

Громадянам України, які зараз відпочивають у курортних містах на узбережжі Червоного моря, з метою уникнення загрози безпеці рекомендується проводити відпочинок на території готелю та утримуватися від неорганізованих поїздок до міста та за його межі.

Всім громадянам, які перебувають на території Єгипту, рекомендується утримуватися від відвідання місць надмірного скупчення людей, здійснювати несанкціоновану фото- та відеозйомку, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні перебування. Не рекомендується вступати у суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються політичної ситуації в Єгипті.

Звертаємо увагу, що у Посольстві України в Арабській Республіці Єгипет працює цілодобовий телефон (+201000039648), за яким можна зв’язатися у разі надзвичайної ситуації.

Також нагадуємо про функціонування в МЗС цілодобової гарячої лінії +38 044 238 16 57.



Переглядів: 3181
Поширень: 0