Представники Організації об\'єднаних націй визначили країну, в якій живуть найщасливіші у світі люди. Це стало ясно за результатами опитування, проведеного серед громадян 150 держав. На першому місці рейтингу влаштувалися скандинави - ​​данці і норвежці. Рівень щастя росіян, на жаль, виявився не настільки високим, про це йдеться в матеріалі, опублікованому на сайті ООН.

Опитування проводилося за кількома критеріями. Складали їх експерти в галузі психології, економіки та статистики виявили шість "ознак щастя":

  • Ступінь свободи при прийнятті важливих життєвих рішень
  • Реальний ВВП на душу населення
  • Наявність людей з найближчого оточення , на яких можна покластися
  • Тривалість здорового життя
  • Особиста щедрість
  • Ступінь захищеності від корупції

Найщасливішими країнами світу виявилися Данія, Норвегія, Швейцарія, Нідерланди та Швеція. Замикають першу десятку рейтингу Канада, Фінляндія, Австралія та Ісландія. У другу десятку, серед інших, увійшли Ізраїль, США і Нова Зеландія .

Росія зайняла 68 місце. Цікаво, що жителі Казахстану, Туркменістану, Узбекистану, Білорусії і Молдавії виявилися щасливішими наших співвітчизників, а громадяни України і Прибалтики - найнещасніші. У другій сотні рейтингу опинилися такі країни Європи, як Сербія, Боснія і Герцеговина, Македонія й Угорщина. На останніх позиціях рейтингу влаштувалися країни Африки.
Одне з останніх досліджень на тему щастя жителів тих чи інших країн світу було проведено в травні Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Тоді на перших позиціях даного рейтингу виявилися Австралія, Швеція, Канада, Норвегія, Шаейцарія, а Росія зайняла 32 позицію.



Переглядів: 6151
Поширень: 0