"Туризм є однією із точок зростання економіки. Наразі внесок сфери туризму у ВВП нашої країни складає лише 2,2%. При цьому у світі, за даними Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО), сфера туризму та курортів генерує кожне 12 робоче місце, її внесок у світовий ВВП складає 9%. Це є орієнтиром для нас. Ми маємо використовувати найкращі світові практики для підвищення сервісу. Україна має потужний потенціал розвитку галузі" - Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час робочої наради щодо підготовки ІІ Київського міжнародного туристичного Форуму, який відбудеться 10-12 жовтня.

У Форумі візьмуть участь Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО) Талеб Ріфаї, Голова Делегації Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, представники 12 країн-членів Організації Чорноморського Економічного співробітництва, Посол Німеччини в Україні Кристоф Вайль, Президент Американської торгівельної палати в Україні Хорхе Зукоскі та інші.

- Проведення Другого міжнародного форуму з туризму в Києві, в якому візьмуть участь керівники з туризму країн ОЧЕС, свідчить про зростання уваги до України та її туристичної перспективи, - наголосив директор проекту Німецького товариства співробітництва GIZ Матіас Брандт.

В рамках Форуму планується спільне засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів і Ради туристичних міст України, учасники якого обговорять питання розробки Державної цільової програми розвитку туризму та курортів в Україні до 2022 року.

Також відбудеться дискусія за участю міністрів туризму держав ОЧЕС щодо активізації туризму в акваторії Чорного моря на тему «Регіон Чорного моря. Спільні кордони – спільні рішення». Доповідачами з питань розвитку чорноморського регіону, зокрема, будуть Голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова та Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.



Переглядів: 3066
Поширень: 0