- Євроінтеграція України відбувається не лише на урядовому рівні, а й на рівні бізнесових кіл. Напередодні Вільнюського саміту ЄС, де очікується підписання Угоди про Асоціацію, велике значення має зміцнення відносин з європейськими неурядовими організаціями, такими як Європейський економічний сенат, який об’єднує провідних економістів, політиків, науковців, керівників підприємств. Сьогодні ми домовились про створення спільного з Європейським економічним сенатом (ЄЕС) Координаційного центру з метою активізації співпраці та залучення інвестицій в українську економіку. Це є дуже важливим з огляду перспективи створення всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС, - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на зустрічі з делегацією Європейського економічного сенату (ЄЕС).

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на зустрічі з делегацією Європейського економічного сенату

В рамках домовленостей сенатори ЄЕС сприятимуть просуванню економічних та бізнес інтересів України в країнах ЄС, зокрема забезпечуючи комунікації з європейським бізнесом для співпраці з українськими підприємствами.

- Україна має зміцнювати свій імідж відкритої країни. І важлива місія в цьому лежить на громадських та професійних об’єднаннях України, які мають ініціювати та активізувати діалог з неурядовими організаціями як країн ЄС, так і Митного Союзу, - сказав Олександр Вілкул.

В рамках домовленостей з ЄЕС, планується, зокрема, реалізувати спільні проекти в будівельній галузі.

З цією метою 22 жовтня підписано Договір про співробітництво ЄЕС та Конфедерації будівельників України (КБУ). Його положення сприятимуть сертифікації та входженню українських будівельних компаній на європейський ринок, збільшенню обсягів будівництва та дотримання екологічних стандартів при будівельних роботах.

- Конфедерацію будівельників готові рекомендувати в Європі як надійного партнера для розвитку будівельного бізнесу в Україні, що значним чином вплине на залучення нових інвестицій в підприємства цієї галузі, - зазначив Лев Парцхаладзе, президент КБУ.

- Ми хотіли б побудувати міст між Євросоюзом та Україною. Ми хочемо презентувати Україну не через ЗМІ, а дивлячись в очі нашим Європейським політикам та бізнесменам. Україна має потенціал і ми будемо про це казати, - сказав Міхаель Йегер, генеральний директор ЄЕС.

Для довідки:
Європейський Економічний Сенат був заснований у 1997 році і є непартійним та внутрішньогалузевим комітетом підприємств та експертів, що здійснюють консультаційні послуги та виступають посередниками між політикою та економікою.



Переглядів: 3072
Поширень: 0