Це станеться у випадку, якщо зміни до закону про тютюнові вироби будуть ухвалені Верховною Радою в цілому. Ухвалений у першому читанні проект закону передбачає збільшення попереджувальних написів на пачці сигарет з 30% до 50%. Законопроектом, зокрема, пропонується привести положення закону у відповідність до Конвенції ВОЗ.

Разом з тим, відповідно до документа, вперше вводиться відповідальність для юридичних осіб за куріння в громадських місцях, оскільки згідно з чинним законодавством відповідальність за куріння в невстановлених місцях несуть лише фізичні особи.

Від власників або орендарів приміщень потрібно повністю заборонити куріння в своїх будинках або відвести спеціальні обладнані місця для куріння. Куріння також забороняється в дитячих, навчальних, спортивних та лікувальних закладах. Досі заборона куріння регулювалалася лише на рівні місцевих адміністрацій. Пропонується також створити в державних поліклінічних закладах охорони здоров\'я кабінети з діагностики, консультування, профілактики та лікування тютюнової залежності, заборонити поштучно реалізацію тютюнових виробів.


Переглядів: 2406
Поширень: 0