Межі забороненої зони детально прописані: частина її території проходить по межі Карачаєво-Черкесії і доходить до кордону Росії та Абхазії, що відкололася від Грузії, повідомляє BBC-Україна.

Будуть створені також контрольовані зони - в них можна буде потрапити після поліцейського огляду.

Контролювати доступ до Сочі будуть понад 30 тисяч службовців поліції і внутрішніх військ.

Півроку тому лідер самопроголошеного "Імарату Кавказ" Доку Умаров закликав своїх прихильників на території всієї Росії не допустити проведення зимової Олімпіади 2014 року в Сочі.

З вівторка в\'їзд для іногороднього транспорту в Сочі закритий. Виняток становитимуть тільки автомобілі екстрених служб, що обслуговують Олімпіаду, транспорт і автомобілі, які отримали необхідну акредитацію.

Транспорт, зареєстрований не в Сочі, зможе проїхати в місто, тільки якщо у його власника буде спеціальна акредитація.

За спробу в\'їхати в місто без дозволу з номерами інших регіонів передбачений штраф. Порушникам доведеться заплатити 3000 рублів.

Заборона на в\'їзд в Сочі буде діяти до 21 березня.

Підрозділи МНС Росії, які гарантуватимуть безпеку зимових Олімпійських ігор у Сочі, 7 січня заступили на бойове чергування, повідомив міністр з надзвичайних ситуацій Росії Володимир Пучков.

"Із 7 січня усі підрозділи, які забезпечують безпеку гостей і учасників Ігор, заступають на бойове чергування, будуть прикриті всі об\'єкти, задіяна система космічного моніторингу", - цитує міністра ІТАР -ТАСС.

У зв\'язку з підвищеними заходами безпеки багато жителів Сочі висловлювали побоювання з приводу порушень прав людини, стверджуючи, що в місті відбулося фактичнe посилення міграційного режиму і введення режиму надзвичайного стану.



Переглядів: 3154
Поширень: 0