Дмитро Медведєв"НАТО потрібно думати про те, щоб зберегти єдність і не загострювати відносини зі своїми сусідами. Перш, ніж прийняти рішення про розширення блоку, потрібно думати про наслідки", - сказав російський лідер під час виступу в Лондонській школі економіки.

За словами Медведєва, він уже сказав про це своєму американському колезі Бараку Обамі. Російський президент зазначив, що НАТО слід бути максимально відповідальним за прийняття такого роду рішень і діяти за принципом "не нашкодь".

"Думати про те, які будуть відносини всередині самого НАТО, тому що прийом нових членів - це і нові обов\'язки, і нові труднощі", - сказав Медведєв, уточнивши, що альянс займає гідне місце в системі забезпечення безпеки в Європі.

Окрім того, президент РФ заявив, що не хоче спілкуватися з лідером Грузії Михайлом Саакашвілі. "Я не хочу мати ніяких відносин з президентом Саакашвілі і не хочу з ним спілкуватися. Якщо влада ... зміниться, я готовий обговорювати будь-які теми", - сказав Дмитро Медведєв.

Говорячи про плани щодо розміщення системи ПРО в Європі, російський лідер назвав це помилкою на совісті адміністрації Джорджа Буша. За його словами, так вважають і багато його європейських колег.

Для подолання наслідків світової кризи він порадив читати радянські підручники, особливо тим країнам, які хочуть ввести держрегулювання економіки.

"У нас дійсно є свій досвід державної економіки. Я думаю, що все-таки він спрощує нам завдання. Досвід - це безцінне надбання для будь-якої людини і завжди є плюсом. Якщо хтось хоче спробувати - нехай читає підручники політекономії соціалізму того періоду, ну і, звичайно, безсмертне вчення Карла Маркса ", - посміхнувшись, додав глава російської держави.

Нагадаємо, напередодні відбулася перша зустріч Дмитра Медведєва з президентом США Бараком Обамою.


Переглядів: 2562
Поширень: 0