Також був прийнятий документ «Про підписання українсько-словацької Угоди про внесення змін і доповнень до Договору між Урядом України та Урядом Словацької Республіки про залізничне сполучення через державний кордон».

«Уряд системно працює над тим, щоб українські транспортні коридори були конкурентоспроможними і привабливими як для тих, хто подорожує до Європи чи країни СНД і далі на Схід, так і для транспортних компаній, які будуть зацікавлені у збільшенні вантажопотоків саме через українські залізниці, порти та автодороги», — прокоментував ухвалення розпоряджень в. о. Віце-прем\'єр-міністра України Олександр Вілкул.

Він також додав, що договори з Молдовою та Словаччиною значно спростять процедури перетину кордонів залізничним транспортом і дозволять зробити перевезення пасажирів і вантажів більш зручними та комфортними.

Так, Протокол до українсько-молдавської Угоди передбачає поліпшення умов транзитного залізничного сполучення між двома країнами шляхом спрощення умов перетину поїздами кордону. Після ратифікації Протоколу Верховною Радою України поїзди держави однієї сторони, які перетинають кордон держави іншої сторони і рухаються по її території без зупинок, не проходитимуть прикордонний контроль.

Це, за словами експертів, прискорить швидкість залізничного руху транзитних поїздів, розвантажить транспортні коридори на кордоні. Також це говорить про збільшений рівня довіри між Україною та Республікою Молдова. Особливо це варто врахувати в контексті того, що Україна знаходиться в трійці основних імпортерів Молдови, і загальний товарообіг між державами щорічно становить понад 1 млрд. дол. США. Тому обидві сторони налаштовані на подальшу конструктивну співпрацю в удосконаленні транспортообороту.

У свою чергу, між Україною та Словаччиною буде спрощено процедуру перетину залізничниками обох країн державного кордону під час виконання службових обов’язків. Згідно з документом, працівникам залізниць планується ставити штампи про перетин кордону не на закордонний паспорт, а на окремому аркуші із зазначенням всіх необхідних даних. Це значно прискорить процедуру проходження кордону на залізничному транспорті, переконані розробники документа.



Переглядів: 3277
Поширень: 0