Ескалація військового протистояння з боку Російської Федерації по відношенню до суверенітету та цілісності Української держави отримала одностайне засудження світовою спільнотою неправомірних дій нашого «східного сусіда».

У цьому контексті чіткою та виваженою є позиція українського уряду щодо суто мирного урегулювання конфлікту та дотримання вимог взаємних гарантій безпеки і домовленостей щодо недопущення силового втручання іноземних держав у вирішення внутрішньополітичних проблем України. Але на будь-яку спробу прямої агресії Повітряні Сили України готові дати відсіч і виконати свій конституційний обов\'язок перед Батьківщиною.

Підтвердженням тому є той факт, що сьогодні вночі 3 березня, російські винищувачі двічі перебували у безпосередній близькості повітряного кордону України у південному секторі.

Як повідомили у Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України, що у Вінниці, з визначеного оперативного аеродрому на локалізацію потенційних порушників був піднятий перехоплювач зі складу Миргородської винищувальної бригади тактичної авіації, який знаходився у зоні бойового чергування та готовності до протидії порушникам відповідно до поставлених завдань. Українські пілоти охороняючи повітряний простір зони бойового чергування обидва рази недопустили перетину повітряного кордону.

Екіпаж винищувача Су-27 українських Повітряних Сил продемонстрував високу витримку, професійну підготовку та морально-психологічну стійкість щодо попередження провокацій з боку російських ВПС повітряного кордону України. Здійснивши посадку на аеродромі базування, пілоти частини продовжують нести бойове чергування у системі ППО країни.

У Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України також зазначили, що впродовж минулої доби 4 українських винищувачі здійснювали чергування в акваторії Азовського моря, чим не допустили нарощування контингенту російських військ в Автономній Республіці Крим.



Переглядів: 3505
Поширень: 0