Військовиками Росії, агресивно налаштованими громадянами, та представниками так званої “кримської самооборони”, продовжується блокування військових частин Збройних Сил України, які дислокуються на території АР Крим – штабу Командування ВМС ЗС України (м. Севастополь), 36 бригади берегової оборони (смт Перевальне), 1 окремого батальйону морської піхоти (м. Феодосія), 501 окремого батальйону морської піхоти (м. Керч), Південної військово-морської бази ВМС ЗС України (смт Новоозерне). Зовнішній рейд Севастополя та Озера Донузлав заблоковано кораблями ЧФ РФ та плавзасобами, які було підірвано та затоплено при вході в бухту.

Військові частини та підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України, що дислокуються на українському півострові, які раніше були заблоковані російськими військами, на цей час розблоковано, за винятком аеродрому Бельбек (204 бригада тактичної авіації та 251 радіотехнічний батальйон). Особовий склад частин виконує заходи щодо відновлення вартової служби, посилення охорони об’єктів, підготовки до заступу на бойове чергування. Впродовж минулої доби, активних дій щодо силового захоплення військових частин не зафіксовано.

Триває обладнання загарбниками оборонних позицій в районах міст Перекоп та Армянськ. Зокрема, у районі населеного пункту Суворово, поблизу м. Армянськ, розгорнута рота морської піхоти 810 окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ, яка налічує до 150 військовослужбовців та 8 одиниць військової техніки (БТР-80). Обладнуються укриття для бронетехніки. В районі м. Перекоп розгорнуто десантно-штурмовий батальйон збройних сил Росії, який налічує до 500 російських військовослужбовців та 40 броньованих автомобілів типа “ТИГР”.

Військові журналісти кримського регіонального медіа-центру Міноборони України повідомляють, що ніч у заблокованих військових частинах ЗС України пройшла відносно спокійно, проте ситуація залишається напруженою.
 



Переглядів: 2943
Поширень: 0