З моменту проголошення рішення Ради національної безпеки і оборони України, щодо невідкладних заходів для забезпечення національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності України, приведення Збройних Сил у вищу ступінь бойової готовності у військових комісаріатах активно проводяться навчальні збори з військовозобов’язаними. Паралельно ведеться робота з реєстрації добровольців.

Як повідомили в Генеральному штабі Збройних Сил України у військкоматах по всій території України вже зареєстровано понад 130 тисяч добровольців, котрі заявили про свою готовність захищати Батьківщину, і це притому, що відповідного Указу глави держави ще не має.

Тут підтверджують, що реєструють усіх, хто виявляє свою небайдужість за долю держави, патріотизм та громадську позицію, тому ця цифра є динамічною, щоправда кількість добровольців у яких за плечима військова служба, з певних причин, не назвають.

Варто зазначити, що восени минулого року до лав Збройних Сил України було проведено крайній набір строковиків. До цього часу, з моменту проголошення Незалежності України, обласні військові комісаріати двічі на рік проводили призовні кампанії та направляли 18-ти річних юнаків до українського війська.



Переглядів: 2990
Поширень: 0