На реалізацію ініціативи, яка була обговорена минулого тижня під час зустрічі Президента Республіки Польща пана Броніслава Коморовського і Віце-прем\'єр-міністра  України Володимира Гройсмана, в Канцелярії Президента Польщі 24 березня відбулось обговорення питань щодо створення механізмів роботи польсько-українського фонду для підтримки малих і середніх підприємств в Україні. Про це повідомляє офіційний сайт Президента Республіки Польща.

Передбачається, що у фонді буде акумульовано 300 млн. злотих (майже 100 млн. доларів), які будуть спрямовуватись  для підтримки в першу чергу тих малих та середніх підприємств, які планують освоювати нові технології або здійснювати вихід на європейські ринки. В залежності від проекту сума підтримки становитиме від декількох сотень тисяч до декількох мільйонів злотих.

«Фонд повинен працювати на моделі польсько-американського фонду підприємництва, який на початку польської трансформації успішно підтримував місцеві малі та середні компанії, а також сприяв розвитку приватного ринку в Польщі», - сказав міністр Канцелярії Президента Ольгерд Дзєконьскі.

Володимир Гройсман зазначив, що ініціатива Президента щодо створення фонду  підтримки розвитку малих і середніх підприємств в Україні є ще одним свідченням того, що братня Польща готова надавати Україні реальну допомогу на шляху реформ. Він також зазначив, що з польськими колегами зараз обговорюються технічні деталі реалізації та інших домовленостей, досягнутих під час зустрічей з високопосадовцями Польщі.



Переглядів: 2492
Поширень: 0