Про це повідомив перший заступник начальника головного пасажирського управління Укрзалізниці Микола Козак.

За словами фахівця, рейси у напрямку Росії здійснюються регулярно згідно з графіком руху поїздів, але у зв’язку зі зменшення пасажиропотоку було скорочено схеми поїздів. «Якщо раніше поїзди курсували у складі 18 – 20 вагонів, то наразі поїзда курсують у складі 8 – 10 вагонів. І цього більше, ніж достатньо, адже населеність цих поїздів складає від 24 до 75 %, в залежності від часу відправлення поїзда та днів тижня», – зазначив Микола Козак.

Також у зв’язку із зменшенням пасажиропотоку з 25 лютого 2014 року Укрзалізниця відмінила курсування поїзда № 3/4 Київ – Москва. Також з 31 березня змінено періодичність курсування поїзда №146/145 Сімферополь – Київ. Починаючи з 31 березня, поїзд курсує через день: із Києва по парних числах, із Сімферополя по непарних числах. Раніше поїзд курсував щодня. У свою чергу РЖД скасувала додатковий поїзд № 295/296 Москва – Київ, який призначався для перевезення пасажирів на Великодні та травневі свята.

Нагадаємо, для забезпечення перевезення пасажирів залізничним транспортом під час Великодніх свят Укрзалізниця вже призначила 6 додаткових поїздів із Києва до Миколаєва, Львова, Вінниці, Ужгорода, Івано-Франківська та зворотно. Також призначено додатковий поїзд Харків – Ужгород та збільшено кількість рейсів поїзда №179/180 Полтава, Кременчук – Київ.

Укрзалізниця постійно здійснює аналіз попиту пасажирів на перевезення залізничним транспортом і призначає додаткові поїзди та збільшує кількість рейсів у найбільш популярних напрямках. Залежно від наявного пасажиропотоку та враховуючи законодавчі акти органів влади України, можливе корегування розмірів руху як у чинному графіку, так і графіку руху на 2014 – 2015 роки, який набуде чинності 1 червня 2014 року.



Переглядів: 2983
Поширень: 0