Порошенко зауважив, що зараз ключовим завданням України є недопущення зриву виборів 25 травня цього року: “Росія, шляхом провокації сепаратистських настроїв намагається зірвати вибори та поставити під сумнів легітимність влади в Україні”. Тому, на думку Порошенка, введення надзвичайного стану в Україні лише зіграє на руку Росії, віддаляючи її від реформ та Європейського Союзу.

Порошенко закликав Раду Європи надіслати як найбільшу кількість спостерігачів для засвідчення дотримання демократичних стандартів під час виборів 25 травня. “Спільна заява всіх політичних груп ПАРЄ буде вкрай важливою для визнання виборів Президента України, як такими що відбулись та відповідають демократичним принципам, особливо в умовах, коли Росія відмовилась надсилати спостерігачів та, більше того, вже відмовилась визнавати вибори”, наголосив Порошенко.

На думку Порошенка забезпечення голосування для українських мешканців Криму та кримських татар є непростим, проте вкрай важливим завданням. “Під час останньої поїздки до Туреччини я залучився підтримкою для організації відкриття виборчих дільниць для кримських татар та українців Криму”, додав кандидат у Президенти.

Також Порошенко назвав неприйнятною пропозицію Росії щодо розробки змін до Конституції України: “Написання змін до Конституції України без участі України є неможливим”. Проте, як зазначив Порошенко, Україна потребує експертизи та оцінки Венеціанської комісії, зокрема в частині розподілу і балансу між гілками влади в Україні. Він очікує що спільно демократичні сили, представлені урядом та президентом зможуть ефективно скоординувати свої дії та представити новий проект Конституції вже в жовтні-листопаді цього року. Більше того, як поінформував Порошенко, через механізм спеціальної експертної групи українська громадськість вже є залучена в процес формування змін до Конституції.

Окремим важливим питанням президентської програми Петра Порошенка було обговорено децентралізацію влади Україні: “Ми готові делегувати повноваження, які стосуються наповнення місцевих бюджетів, інфраструктури, комунальні питання та багато інших місцевим громадам. Більше того, я готовий на проведення референдуму з питанням про децентралізацію проти питання про федералізацію. Впевнений, що більшість громадян України виступають за єдність і проти федералізації, яку нав’язують нам ззовні з метою дестабілізувати країну”.

Відповідаючи на питання ТурбйорнаЯгланда, щодо подальшої долі Майдану, Порошенко заявив, що сильний президент, який зможе відновити верховенство права та правопорядок виконає, таким чином, вимоги та місію Майдану: “боротьба з корупцією та посилення обороноздатності країни є нашим пріорітетним завданням”.



Переглядів: 3170
Поширень: 0