Частіше за інших іноземним дипломом володіють спеціалісти сфери консалтингу (кожен п’ятий) і маркетингу (кожен десятий). Рідше за інших закордонну освіту отримують працівники торгівлі й сфери будівництва.

Чи отримували Ви освіту за кордоном?

Порівняно високий відсоток тих, хто навчався за кордоном, і серед ТОП-менеджерів, так що іноземний диплом якщо навіть і не гарантує успішну кар’єру, то робить її більш імовірною.

Українська молодь віддає перевагу навчанню в університетах Росії, Великої Британії та США. Найчастіше можна зустріти випускника російського ВНЗ з дипломом одного із московських університетів, рідше — Санкт-Петербурзького державного університету або ж випускника військового училища. При цьому їхні зарплатні очікування будуть не надто відрізнятися від того, що хотіли би отримувати випускники Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Київського політехнічного інституту (КПІ) або ж «Києво-Могилянської Академії». А це приблизно 13-15 тис. грн.

На другому місці за популярністю серед українських працівників знаходяться вищі навчальні заклади Великої Британії. Особливим попитом користуються Брістольський, Кембриджський і Лондонський університети. Працівник, який отримав диплом у Великій Британії, значно вище оцінює свої професійні навички й погодиться працювати в середньому за 170% від зарплати випускника українського ВНЗ.

Третю позицію займають США. Саме там отримував вищу освіту один із двох сотень працівників. Варто відзначити, що українці побували у величезній кількості американських ВНЗ і можуть здивувати роботодавця найрізноманітнішими дипломами («The University of Scranton», «University of Arkansas», «University of Dublin», «University of South Florida», «Boston University» та інші). А ось розраховують «американські» професіонали як на зарплату близько 5 тис. грн., так і на значно вищу винагороду.

Польща також популярна серед українських працівників і добре відома Вроцлавським політехнічним інститутом, Університетом ім. Адама Міцкевича, Варшавським університетом і Вищою школою бізнесу. Зарплатні очікування власників польських дипломів у середньому значно нижчі, ніж зарплатні очікування українських працівників загалом, і знаходяться в районі 10 тис. грн.

П’яту позицію в рейтингу займає Німеччина. Випускники німецьких ВНЗ очікують отримувати зарплату в середньому на рівні 15 тис. грн.

До десятка країн, де найчастіше отримують освіту українські працівники, також увійшли Франція, Білорусь, Канада, Італія та Австралія.

ТОП-10 країн де навчались українські працівники

Крім цього, зустрічаються і ті, хто може продемонструвати дипломи вищих навчальних закладів Узбекистану, Нідерландів, Швеції, Чехії та навіть Швейцарії.

Дані були отримані в результаті аналізу бази резюме і опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в лютому 2014 року. В опитуванні брали участь 11 406 респондентів із різних регіонів України.



Переглядів: 3871
Поширень: 0