Терористи у Слов’янську збили два вертольоти Мі-24 ЗС України. Двоє українських військових загинули, є декілька поранених. За повідомленням СБУ, стріляли з переносного зенітно-ракетного комплексу. Також бойовики обстріляли вертоліт МНС, який прибув на місце з бригадою медиків для надання допомоги. Бойові дії відбуваються ще з 4:30 ранку, з моменту початку активної фази антитерористичної операції.

За останніми даними від Міністерства оборони, на блокпосту сепаратистів у районі Слов’янська затримано чотирьох осіб, які можуть бути причетні до здійснення пострілів з ПЗРК по вертольотах армійської авіації ЗСУ.

У Слов’янську гаряче: ракетами збито два українські вертольоти, є загиблі

У Слов’янську гаряче: ракетами збито два українські вертольоти, є загиблі

З боку так званої «народної самооборони Слов’янська» також є убиті та поранені, повідомляє місцеве видання Slavgorod, що підтримує сепаратистів.

Наразі контрольоване терористами місто узято в щільне кільце, написав на власній сторінці у Фейсбук очільник МВС Арсен Аваков. З його слів, залізничне сполучення в зоні проведення антитерористичної операції перекрито, рух по дорогах у районі Слов\'янська обмежений до мінімуму.

«Йде справжній бій з професійними найманцями. Терористи не гребують вести вогонь, ховаючись за мирними мешканцями Слов\'янська, з житлових багатоквартирних будинків", - заявив Аваков, попросивши мирних жителів Слов’янська і Краматорська не виходити на вулицю.

У СБУ переконані, що на території проведення АТО діють підготовлені, висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які, за свідченням російського керівництва просто придбали зброю в мисливських магазинах. Українські спецслужби встановили, що за вказівкою лідера сепаратистів збирають цивільне населення для використання в якості "живого щита" як у межах міста, так і на блокпостах.

У Слов’янську гаряче: ракетами збито два українські вертольоти, є загиблі

Українські силовики очікують, що російські диверсанти спробують прорватися через блок-пости, узяті під контроль військовими, на автомобілях звичайних мешканців. За повідомленням керівника групи «Інформаційний опір» Дмитра Тимчука, терористи можуть вилучати у людей особистий транспорт, щоб на ньому вирватися з блокади.

Також Тимчук зазначає, що найнятий професійними диверсантами дрібний криміналітет тепер у паніці. «Кримінальні елементи, «працюючи» за гроші, не згодні йти на ризик і протистояти силовикам за ідеї Москви», - повідомляє керівник «Інформаційного опору».

Тим часом, у Слов’янську зник іще один журналіст – американець Майкл Джігліо разом із перекладачем, повідомляють «Новости Донбасса». Нагадаємо, є інформація, що у Словянську досі в полоні сепаратистів перебуває вінницький журналіст Сергій Лефтер, який не виходив на зв’язок ще з 15 квітня.



Переглядів: 5168
Поширень: 0