«Німеччина допомагає нам в забезпеченні чесних і прозорих виборів, посилаючи спостерігачів в день волевиявлення. Провести ці вибори є дуже важливо. Існує лише один вихід з кризи – це воля українського народу», - зауважив кандидат на пост Президента України, народний депутат Петро Порошенко на зустрічі із заступником голови фракції ХДС/ХСС Німецького Бундестагу Андреасом Шоккенхоффом у Берліні 7 травня, у середу.

німецькі парламентарі мають чітку позицію щодо необхідності проведення виборів Президента України 25 травня

Він зазначив, що сьогодні на сході України робиться все, щоб дестабілізувати ситуацію і унеможливити проведення президентських виборів. «11 травня сепаратисти хочу провести так званий референдум. Це той самий сценарій, який вони використовували в Криму. Тому що під прикриттям кількох тисяч російських військових, при абсолютній відсутності підтримки людей, без відвідування виборчих дільниць, без будь-якої легальної основи, вони хочуть проведення в Україні референдуму. Але ми абсолютно переконані, що ніхто не визнає такий референдум», - сказав П.Порошенко. Він додав, якщо Російська Федерація підтримує подібний референдум – будуть необхідні санкції з боку Європейського союзу.

німецькі парламентарі мають чітку позицію щодо необхідності проведення виборів Президента України 25 травня

В свою чергу А.Шоккенхофф зазначив, що німецькі парламентарії готові зробити все можливе для припинення агресії з боку Росії і допомогти Україні подолати політичну та економічну кризи. Він також наголосив на необхідності проведення виборів Президента України 25 травня.

«Вибори, які відбудуться в травні є вкрай важливими. І будь-яка риторика щодо перенесення дати є неприйнятною. Зараз має бути зроблено все для проведення цих виборів. Водночас існують побоювання, що найближчими днями в Україні відбудуться масові провокації. Критичними можуть стати 9 травня, а також 11 травня – день на який заплановано проведення так званого референдуму, який немає жодних законних підстав.

німецькі парламентарі мають чітку позицію щодо необхідності проведення виборів Президента України 25 травня

Тому ми закликаємо всіх докласти максимум зусиль і недопустити провокацій», - сказав А. Шоккенхофф.

П.Порошенко подякував німецьким колегам за дуже чітку позицію щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

В рамках візиту П. Порошенко також планує обговорити економічну співпрацю між Україною та ЄС.



Переглядів: 3210
Поширень: 0