Щойно відбувся так званий «референдум», як сепаратисти на Донбасі уже відзвітували про величезну підтримку народу ідеї самостійності «Луганської народної республіки» та «Донецької народної республіки».

Один із лідерів сепаратистів на Луганщині Олександр Малихін, який називає себе головою місцевої ЦВК, озвучив дані, за якими на «волевиявленні» 11 травня незалежність підтримали 94-98% виборців.

Референдум у гаражі: сепаратисти Донбасу «намалювали» підтримку у понад 90%

«На сьогоднішній ранок оброблено 28 територіальних комісій. Очікуємо дані з територіальних комісій зі складних районів, там, де хлопці потрапляють під вплив Національної гвардії, за проміжним даними, за державну самостійність Луганської народної республіки проголосували 94-98% виборців. В цілому голосування відбулося», - цитує Малихіна російське інформаційне агентство «Новости».

А ще увечері 11 травня інший лідер сепаратистів, але з Донецька, Роман Лягін, заявив, що явка на «референдумі» у його області склала 74,87%. За словами Лягіна, у Донецькій області 89,07 % проголосували за визнання самопроголошеної ДНР, проти - 10,19 %, 0,74 % "бюлетенів" визнані зіпсованими. Цікавий збіг – показати рівно таку підтримку на «референдумі» рекомендував сепаратистам їхній куратор з Росії Олександр Баркашов у телефонній розмові, перехопленій українськими спецслужбами.

Референдум у гаражі: сепаратисти Донбасу «намалювали» підтримку у понад 90%

Про те, що сепаратисти просто «малюють» собі потрібні цифри, свідчать дані соціологів і очевидців. За попередніми оцінками, участь в незаконному опитуванні взяли до 10% жителів двох областей, на території яких проживає 6,5 мільйона осіб, повідомляє liga.net. У густонаселених районах сепаратисти навмисне створювали штучні черги, відкриваючи всього пару «виборчих дільниць» на стотисячні населені пункти. Однак більшість ділянок опинилися просто непотрібні - люди не захотіли йти. На своєму референдумі сепаратисти дозволяли голосувати по декілька разів одній людині, списки виборців складали прямо від руки, вкидали бюлетені, а голосування подекуди проводили навіть у гаражах.

Референдум у гаражі: сепаратисти Донбасу «намалювали» підтримку у понад 90%

Оцінюючи події в тих частинах регіону, де люди прийшли на виборчі дільниці, губернатор Луганщини Ірина Веригіна зазначила важливу деталь: молодь голосування повністю проігнорувала. Основна маса тих, хто прийшов на вибори - виборці комуністів і люди у віці 40+ , які так і не змогли адаптуватися в Україні. «Але представники молодого покоління вважали, вважають і будуть вважати своєю Батьківщиною тільки одну країну – Україну», - сказала губернатор.



Переглядів: 3542
Поширень: 0