В селі Янтарне у шістдесяти кілометрах від Сімферополя розквітло найбільше в Україні, та й у світі, поле тюльпанів. Щоправда, цвітіння двох мільйонів різнобарвних красунь триватиме недовго - вже через декілька днів там залишиться тільки зелений килим площею 10 гектарів.


Кримське селище прославилося серед квітникарів на просторах від Атлантичного до Тихого океану. Кримчани змогли обігнати навіть признаних "спеців" з тюльпанів – голландців.

В українців більша не тільки площа тюльпанового поля, а й коефіцієнт цвітіння - в 1,5 рази. Цей показник розраховується дуже просто: кількість пророслих квітів зі 100 посаджених цибулин. У Польщі і Прибалтиці виходить 60 тюльпанів, у голландців - 65, а в Криму - 95.


Подивитися на диво приїжджають сотні туристів з фотоапаратами, захоплюються буйством кольорів. Цього року зійшли тюльпани одразу 62 сортів (а в кращі радянські часи їх в колекції було всього 48).

Серед зірок сезону - тюльпани Верона. Жовта квітка, яку з першого погляду приймають за піон: у нього аж 36 пелюсток. З новачків також дивують схожі на троянди яскраві, махрові, насиченого томатно-червоного кольору із золотистою серцевиною тюльпани АББА, названі так на честь легендарного шведського квартету.

Парад нью-краси доповнюють Клаудіа Шиффер і Мерилін Монро. І звичайно ж, залишається в колекції легендарний Абу-Хассан (темно-шоколадний з яскравою кремовим абрисом) - улюблений тюльпан Раїси Горбачової.


Переглядів: 9769
Поширень: 0